Latinamerika i Fokus

fb-event-latinamerika-fokus-17Sedan starten 2003 har vi visat mer än 300 filmer och anordnat seminarier och föreläsningar om aktuella tema i ett unikt projekt som kombinerar kultur, kunskap och engagemang.

I år fyller festivalen 15 år och detta  kommer att firas med nya filmer från Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Ecuador, Kuba, Mexiko och Uruguay. Filmer som underhåller, avslöjar, berör, påverkar och framför allt berikar vår världsbild med berättelser som skapats långt borta från vår vardag. Filmer som beskriver – med ljusa och mörka drag- hur livet ser ut för vanliga kvinnor och män i olika situationer. Filmer som dessutom har blivit uppmärksammade på stora festivaler runt om i världen.

Även seminarier, musik och konst står på agendan under festivalen som pågår till och med 29 oktober på biograf Panora i Malmö och mellan 9-11 november på biograf Södran i Lund.

Du kan hämta ett exemplar på Malmö Stadsbibliotek, Kulturcentralen, Filmcentrum Syd, Panora, ABF Malmö, Södran, Jesusbaren och andra cafeterian i Malmö och Lund.

Löpande uppdateringar www.latinamerikaifokus.se eller på Facebook: Latinamerika i Fokus.


 

2-3 SIN TITULO (indigena) detalle 2

Film-och kulturfestivalen Latinamerika i Fokus arrangeras i Malmö sedan 2003. Bakom arrangemanget står föreningen Imágenes del Sur/Bilder från Söder. Tanken är att visa en annan bild av Latinamerika än den som oftast syns i media och att lyfta fram filmer som vanligtvis inte kommer till svenska biografer. Utöver filmvisningar arrangeras föreläsningar, paneldebatter och öppna samtal kring aktuella teman och sociopolitiska frågor relaterade till kontinenten.

Vi visar såväl dokumentär- som spelfilmer och bjuder ofta in filmare att presentera och diskutera kring sina filmer. Vi är särskilt intresserade av att lyfta fram kvinnor som arbetar med film och försöker att lägga ett genusperspektiv på vårt program.

Eftersom vi tror att film är ett utmärkt sätt att väcka intresse och engagemang bjuder vi in skolan till gratis skolbio och tillhandahåller material för lärare att arbeta vidare med.

Klicka på bilden för att besöka Latinamerika i Fokus hemsidanUtskrift        facebook

Spara

Spara

Spara