Latinamerika i Fokus

portada-latam-fokus-182018: Nya filmer, nya historier …
och alltid den lilla människan i fokus i festivalen som för sextonde året i rad tar Latinamerika till Malmö. Bortom klichébilder, och genom att lyfta upp både kända och unga filmskapare från kontinenten, förenar Latinamerika i Fokus i sitt program, kultur, kunskap och engagemang. Vi bjuder på berättelser som underhåller, avslöjar, berör, påverkar, och som i kombination med föreläsningar om aktuella ämnen, breddar vår världsbild.
I år erbjuder vi ett brett urval av spel- och dokumentärfilmer från Argentina, Bolivia, Brasilien, Chile, Colombia, Mexiko, Peru och Uruguay. Ta chansen att se t. ex. Fernando Solanas avslöjande dokumentär -Viaje a los pueblos fumigados- eller den kultförklarade regissören Lucrecia Martels senaste verk, Zama. Ha även koll på de tre nya långfilmerna från Chile, bl.a. invigningsfilmen Los versos del olvido.
FN:s deklaration om de Mänskliga Rättigheterna samt Globala Målen & Agenda 2030 utgör ett ram till valet av flera av våra film- och samtalsprogram. Två dokumentärfilmare från Mexiko -Ludovic Bonleux och Témoris Grecko- gästar festivalen med var sin film för att berätta om hur det står till med de mänskliga rättigheterna i landet. En utställning och ett samtal belyser situationen för kvinnor i Colombia två år efter fredsavtalet. I samarbete med Makt över maten-nätverket sätter vi fokus på kampen om fröet – källan till all existens.
Allt detta och mer ryms i ett program som omfattar mer än ett trettiotal programpunkter som anordnas i Malmö, Lund och flera orter i Skåne. Vi lovar dig en berikande upplevelse!
Bienvenidos / Välkomna till Latinamerika i Fokus 2018!Snart kommer programkatalogen u. Du kan hämta ett exemplar på Malmö Stadsbibliotek, Kulturcentralen, Filmcentrum Syd, Panora, ABF Malmö, Södran, Jesusbaren och andra cafeterian i Malmö och Lund.Löpande uppdateringar www.latinamerikaifokus.se eller på Facebook: Latinamerika i Fokus.


logo02-mail-latam-fokusFilm-och kulturfestivalen Latinamerika i Fokus arrangeras i Malmö sedan 2003. Bakom arrangemanget står föreningen Imágenes del Sur/Bilder från Söder. Tanken är att visa en annan bild av Latinamerika än den som oftast syns i media och att lyfta fram filmer som vanligtvis inte kommer till svenska biografer. Utöver filmvisningar arrangeras föreläsningar, paneldebatter och öppna samtal kring aktuella teman och sociopolitiska frågor relaterade till kontinenten.

Vi visar såväl dokumentär- som spelfilmer och bjuder ofta in filmare att presentera och diskutera kring sina filmer. Vi är särskilt intresserade av att lyfta fram kvinnor som arbetar med film och försöker att lägga ett genusperspektiv på vårt program.

Eftersom vi tror att film är ett utmärkt sätt att väcka intresse och engagemang bjuder vi in skolan till gratis skolbio och tillhandahåller material för lärare att arbeta vidare med.

Klicka på bilden för att besöka Latinamerika i Fokus hemsidanUtskrift       facebook

Spara

Spara

Spara