Latinamerika i Fokus

IMG_2825Nu jobbar vi vidare på nästa festival.
I Malmö planeras den till 23-29 oktober 2017.
Som vanligt blir det säkert flera arrangemang innan och efter vecka 43 inte bara i Malmö utan också på andra orter.
Ha koll på vad som händer under året fram till dess. Facebook-sidan uppdateras regelbundet.
Har du ett förslag, skriv till oss på festival@imagenes.se


boceto-01-afiche-a3-latam-fokusLATINAMERIKA I FOKUS 24 – 30 Oktober 2016 är över för i år, men festivalen är tillbaka i oktober 2017. Tack till alla som gjorde festivalen till ett så lyckat arrangemang. Välkommen tillbaka 2017!


 

2-3 SIN TITULO (indigena) detalle 2

Film-och kulturfestivalen Latinamerika i Fokus arrangeras i Malmö sedan 2003. Bakom arrangemanget står föreningen Imágenes del Sur/Bilder från Söder. Tanken är att visa en annan bild av Latinamerika än den som oftast syns i media och att lyfta fram filmer som vanligtvis inte kommer till svenska biografer. Utöver filmvisningar arrangeras föreläsningar, paneldebatter och öppna samtal kring aktuella teman och sociopolitiska frågor relaterade till kontinenten.

Vi visar såväl dokumentär- som spelfilmer och bjuder ofta in filmare att presentera och diskutera kring sina filmer. Vi är särskilt intresserade av att lyfta fram kvinnor som arbetar med film och försöker att lägga ett genusperspektiv på vårt program.

Eftersom vi tror att film är ett utmärkt sätt att väcka intresse och engagemang bjuder vi in skolan till gratis skolbio och tillhandahåller material för lärare att arbeta vidare med.

Klicka på bilden för att besöka Latinamerika i Fokus heUtskriftmsidan

 

 

facebook